Način pripreme
U posudi pomešajte toplo mleko, 1 kašičicu šećera i kvasca, poklopiti i ostaviti 5-10 minuta.
U većoj posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko i promešajte.
Brašno prosejte i umesite meko i nelepljivo testo (po potrebi dodajte još 1-2 kašike brašna).
U testo dodajte meki maslac i ulje i mesite dok se ne dobije glatko i elastično testo.
Pokrijte testo za Uskršnji kolač i ostavite oko 60-90 minuta.
Testo podeliti na 12-15 loptica, svaku razvucite u pravougaonik i u sredinu rasporediti 1 kašičicu slatka od trešanja.
Zarolajte, upletite i uvijte u puž ili zavežite u čvor. Stavite ih u kalupe za mafine i ostavite mafine od testa za Uskršnji kolač maslacem da narastu 60 minuta.
U posudi pomešajte žumance i 1 kašiku svežeg mleka, premažite mafine i pospite šećerom.
Pecite mafine od testa za Uskršnji kolač sa slatkom od trešanja u zagrejanoj rerni na 165 stepeni oko 20-30 minuta.
Komentari