Carska čorba

IrenaIrena
Početnik
1011224616
Carska čorba
Fotografije: Irena
1 / 3
25/05/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Budite carevi, bar za trpezom!"

Potrebni sastojci

  • crni luk - 1 glavica
  • zamrznuto carsko povrće - 400 g (šargarepa, karfiol i brokoli)
  • žumance - 1 kom.
  • kisela pavlaka - 100 g
  • začin - 1 supena kašika
  • sirće - 1 supena kašika
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • voda - 2 l
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštiti i sitno iseći na kockice. Dinstati ga na ulju uz dosipanje vode.

Nakon što luk omekša, dodati povrće i naliti vodu. Začiniti čorbu i kuvati je sve dok povrće ne postane mekano.

Tada u jednoj šolji razmutiti žumance sa pavlakom i malo vode, pa umešati u čorbu. Dodati sirće i ostaviti na laganoj vatri još nekoliko minuta.

Carska čorba je gotova!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: