Način pripreme
Operite trešnje, izvadite košticu i ostavite ih sa strane da se ocede.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Podmažite tepsiju ili kalup i pospite je brašnom.
Umutite maslac na sobnoj temperaturi sa šećerom, vanilinim šećerom i solju dok ne postane kremasto. Sipajte sveže mleko i 2 supene kašike likera od trešanja (ukoliko želite).
Zarim dodajte i mutite jedno po jedno jaje. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo u smesu i ponovo izmešajte.
Pažljivo dodajte i mešajte čokoladne mrvice kašikom i sipajte testo u pripremljeni kalup.
Na kraju rasporedite trešnje po testu, stavite kolač sa trešnjama u zagrejanu rernu i pecite otprilike 50-60 minuta.
Na kraju pečenja drvenom čačkalicom proverite da li je kolač ispečen. Kada izvadite iz rerne nemački kolač sa trešnjama, ostavite ga da se ohladi i pospite ga šećerom u prahu.
Pogledajte i druge naše ukusne poslastice sa trešnjama.