Način pripreme
Krompir oljuštimo i sečemo na kockice. Luk takođe očistimo i sečemo sitno.
U tiganj stavljamo ulje da se ugreje. Nakon što se ugreje dodajemo iseckani luk. Pržimo dok ne omekša. Nakon toga dodajemo i pirinač. Ostavljamo malo da se prži, mešamo s vremena na vreme.
Nakon toga sipamo u pleh. U pirinač dodajemo isečeni krompir. Začinimo čubrom, bosiljkom, origanom i solju po ukusu.
U posebnu posudu stavljamo 4-5 supenih kašika ljutenice, sipamo malo vode. Promešamo. Nakon toga sipamo u krompir i pirinač. Promešamo lepo.
Odozgo ređamo batake. Namažemo lepo ljutenicom i posipamo uljem. Sipamo oko 3 šolje vode i stavljamo da se peče.
Krompir sa pirinčem i batacima pečemo na 200 stepeni oko 40 minuta.
Ako vam se dopada ovaj recept, probajte i naše druge predloge za batake sa krompirom ili piletinu sa pirinčem.