Suvo meso od buta

ažurirano:
Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2604k
Suvo meso od buta
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Domaće suvo meso od buta - predjelo za vino u hladnim zimskim noćima."

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 2 kg
  • so - 90 g fina
  • aleva paprika - 50 g
  • čubar - 2 kašike
  • piskavica - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski but se opere i iseče na ne previše debele komade. Usolite ravnomerno preko komada mesa.

Stavite u tanjir ili pleh i prekrijte prozirnom folijom. Tako ostaje 7 dana u frižideru. Posle sedmog dana se vadi i prekrije se sitno mlevenim začinima bez pranja.

Svaki komad se probuši i postavlja se kuka da se okači na hladnom i provetrivom mestu.

U tu svrhu, najbolje je na tavanu. Možete probati posle nedelju dana da vidite da li je svinjsko suvo meso spreman. Odlično vinsko predjelo u hladnim zimskim noćima.

Domaće suvo meso od buta - predjelo za vino u hladnim zimskim noćima.

Pogledajte još mnogo ukusnih ideja za domaće suvo meso.

Pročitajte i koje meso je dobro za sušenje i koji začini se stavljaju na suvo meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: