Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Pohovana hobotnica

Pohovana hobotnica

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57317332
Pohovana hobotnica
Fotografije: Lenka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Jedini razlog za dijetu od ranog jutra je da imate više prostora u stomaku za hrskave pohovane hobotnice!"

Potrebni sastojci

  • hobotnica - 1 velika ili više malih
  • jaja - 3 - 4 komada
  • pivo - 50 ml
  • brašno - oko 150 g + za uvaljivanje
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • beli luk - 1 - 2 kašičica, iseckan
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • peršun - 1 - 2 kašike, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Ako koristite veliku hobotnicu, dobro je očistite i ostavite da se kuva oko 20 minuta. Zatim je isecite na komade. Ako koristite male hobotnice, možete ih ostaviti cele bez kuvanja.

Hobotnicu posolite i pobiberite po ukusu, seckanim peršunom i belim lukom, pokapajte sa malo soka od limuna i maslinovog ulja. Ostavite da se marinira 10 minuta.

Umutite jaja sa pivom, malo soli i brašna, dok ne dobijete konzistenciju standardne smese za pohovanje. Svaki komad hobotnice uvaljajte u smesu za pohovanje i ubacite u vruću masnoću.

Hobotnicu ispržite ravnomerno sa obe strane i ocedite komade na rešetki sa kuhinjskim papirom na njoj.

Pogledajte i kako i koliko kuvati hobotnicu i naučite kako da jedete hobotnicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: