Način pripreme
Spanać kratko blanširajte u slanoj vodi. Šokirajte ga u ledenoj vodi. Ocedite i sitno iseckajte.
Umutite jaja sa prstohvatom soli. Dodajte prašak za pecivo rastvoren u kiselom mleku i brašnu. Začinite biberom, kimom, kurkumom i solju po ukusu. Dodajte izgnječeni beli luk i seckanu mirođiju.
Promešajte smesu i rasporedite je u pravougaoni pleh. Najbolje je koristiti pleh za rernu obložen nauljenim papirom za pečenje.
Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni u zagrejanoj rerni.
Priprema musa.
Ocedite sitni sir od viška tečnosti. Pomešajte sa krem sirom i pavlakom. Začinite izgnječenim čenom belog luka i prstohvatom bibera. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Isecite avokado na tanke kriške. Iseckajte mirođiju. Losos isecite na male komade.
Sastavite rolat.
Uklonite papir sa ohlađene kore. Koristite stranu na kojoj je papir bio za premazivanje.
Namažite koru musom od sira. Po vrhu poređajte kriške avokada, a na avokado rasporedite losos. Umotajte rolat, umotajte u foliju i stavite u frižider da odstoji najmanje tri sata.
Poslužite komade rolata od spanaća, isečene dijagonalno, sa limunom i odgovarajućim napitkom.
Tokom sezone spanaća, obavezno probajte naš ukusni spanać sa pirinčem ili našu tortu od spanaća. A ako imate avokado, preporučujemo da probate klasični gvakamole.