Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj»Fish n Chips tempura sa tartar sosom

Fish n Chips tempura sa tartar sosom

Georgi MarinovGeorgi Marinov
Početnik
1037
Fish n Chips tempura sa tartar sosom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Prijatno sa mojom Fish n Chips tempurom sa tartar sosom i ostavite komentar ako vam se dopalo!"

Potrebni sastojci

  • bela riba - 400 g
  • krompir - 500 g
  • ulje - 300 ml, za prženje
  • beli luk u prahu
  • aleva paprika
  • za tempuru
  • pivo - 300 ml, HLADNO
  • jaja - 1
  • brašno - 100 g
  • za tartar sos
  • kapar - po ukusu, ja lično mnogo volim
  • kiseli krastavčići - po ukusu
  • peršun - po ukusu
  • kiselo mleko
  • majonez
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ne pišem tačne proporcije za sos pošto svako može da napravi količinu koju želi. Napisaću koliko stavljam za 2 porcije.

Ja počinjem prvo sa pripremom sosa Tartar, pošto se meni više sviđa, nakon što odstoji neko vreme u frižideru.

Za dve osobe dodajemo 2 supene kašike majoneza i 4 supene kašike kiselog mleka.

Sitno isečemo kisele krastavčiće i dodajemo u sos.

Sitno isečemo kapar, dodajemo i njih.

Isto radimo i sa peršunom.

So i biber po ukusu. Ja lično stavljam više bibera pošto mi se dopada.

Sve promešamo, pokrivamo provindnom folijom i stavljamo da stoji u frižideru.

Isečemo krompir i pržimo. Ja ih pržim dva puta pošto budu hrskaviji. Duplo prženje krompira je kada pržite krompir da bude skoro gotov, izvadite ih sa strane i nakon 5 minuta stavljate u ulje i pržite dok ne budu gotovi.

Za ribu:

Vreme je da počnemo sa pohovanom ribom.

Sada ćemo preći na osnovu našeg recepta - ribu.

Začinimo ribu solju, biberom, alevom paprikom i belim lukom u prahu i ostavljamo sa strane dok pripremamo tempuru.

Za tempuru:

Umutimo jaje, dodajemo hladno pivo i polako počinjemo da dodajemo brašno dok ne dobijemo homogenu smesu za tempuru, mešamo neprestano da se ne stvore grudvice.

Nakon toga potapamo ribu u tečnot, treba da se pokrije cela i pržimo u ugrejanom ulju.

Pržimo dok ne postane zlarna, ali pazimo da ne izgori.

Ovo može malo da nervira dok se pripremi sve, posebno ako ne volite da pržite krompir (kao ja), ali ovo je jedna od najukusnijih riba koje sam jela.

Prijatno sa mojom Fish n Chips tempurom sa tartar sosom i ostavite komentar ako vam se dopalo!

Pogledajte još ukusnih predloga za pohovani oslić kao i kako se pravi hrskava smesa za pohovanje ribe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: