Način pripreme
Za celu pitu koristim 1 kg šećera, stavljajući 2 šolje u nadev, a ostatak u sirup.
Ratluk iseckam na male kockice.
Pripremim testo za nadev. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte ulje i ponovo umutite. Na kraju dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo.
Uzmite jednu koru, ravnomerno je premažite nadevom, polovinu pospite ratlukom i uvijte.
Ovako pripremljene rolate poređajte u veliki pravougaoni pleh premazan sa malo ulja. Ja koristim pleh za pečenje.
Pecite pitu sa ratlukom u zagrejanoj rerni sa ventilatorom na 180 stepeni. Nakon što se pita sa ratlukom potpuno ohladi, pripremite šećerni sirup.
Sipajte vodu i šećer u odgovarajuću šerpu. Kada proključa, kuvajte 7-10 minuta. U gotov sirup dodajte vanilin šećer. Vrućim sirupom ravnomerno i postepeno prelijte prethodno isečenu pitu na pravougaone komade.
Dobijate neverovatno ukusnu prelivenu slatku pitu, pogodnu za svaku lepu priliku sa mnogo gostiju.
Pogledajte i kako da napravite slatku pitu sa jabukama ili omiljenu pitu sa bundevom.















