Način pripreme
/undefined Krompir kuvajte u ljusci dok se ne skuva, zatim ga oljuštite i isecite na krupne komade.
Propržite iseckanu slaninu u tiganju dok ne porumeni i ne postane hrskava. Dodajte sitno iseckan crveni luk i kratko propržite - luk treba da ostane hrskav.
U velikoj posudi pomešajte krompir sa slaninom i lukom. Dodajte sirće, senf i maslinovo ulje. Začinite solju i biberom i pažljivo promešajte. Na kraju, pospite svežim peršunom i mirođijom.
Ova neverovatno ukusna krompir salata služi se topla ili blago ohlađena. Krompir salata sa slaninom je savršen dodatak uz svako meso sa roštilja, kobasice i mezetluke, a najbolje se slaže sa hladnim pivom ili čašom laganog belog vina.
Pogledajte i kako da pripremite krompir salatu sa prazilukom ili popularnu tursku krompir salatu.















