Način pripreme
Isecite karfiol na cvetove i kuvajte nekoliko minuta u slanoj vodi dok malo ne omekša, ali i dalje bude čvrst. Dobro ga ocedite.
Istopite maslac u šerpi, dodajte brašno i mešajte dok ne porumeni. Postepeno sipajte mleko i pavlaku, mešajući da se ne stvore grudvice.
Začinite sos solju, biberom i muskatnim oraščićem. Kada se sos zgusne, dodajte polovinu rendanog kačkavalja.
Kuvani karfiol sipajte u posudu za pečenje ili vatrostalnu posudu, prelijte sosom i pospite preostalim kačkavaljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, dok se kačkavalj ne istopi i ne dobije zlatnu koricu.
Pogledajte i kako da pripremite pečeni karfiol sa sirevima, ukusno i lagano zapečeno jelo od karfiola ili čak zdrave vafle od karfiola za doručak.















