Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeni karfiol u sosu od pavlake, koji se topi

Pečeni karfiol u sosu od pavlake, koji se topi

Elena TodorovaElena Todorova
Autor
6781195
Pečeni karfiol u sosu od pavlake, koji se topi1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Kremast, sočan i sa hrskavom zlatnom koricom - pečeni karfiol sa sosom od pavlake je jelo, koje obično povrće pretvara u gurmanski užitak."

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 srednja glavica (oko 700 g)
  • palaka za kuvanje - 200 ml
  • maslac - 40 g
  • brašno - 1 kašika
  • sveže mleko - 150 ml
  • kačkavalj - 100 g ili rendana mocarela
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • muskatni oraščić - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite karfiol na cvetove i kuvajte nekoliko minuta u slanoj vodi dok malo ne omekša, ali i dalje bude čvrst. Dobro ga ocedite.

Istopite maslac u šerpi, dodajte brašno i mešajte dok ne porumeni. Postepeno sipajte mleko i pavlaku, mešajući da se ne stvore grudvice.

Začinite sos solju, biberom i muskatnim oraščićem. Kada se sos zgusne, dodajte polovinu rendanog kačkavalja.

Kuvani karfiol sipajte u posudu za pečenje ili vatrostalnu posudu, prelijte sosom i pospite preostalim kačkavaljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, dok se kačkavalj ne istopi i ne dobije zlatnu koricu.

Pogledajte i kako da pripremite pečeni karfiol sa sirevima, ukusno i lagano zapečeno jelo od karfiola ili čak zdrave vafle od karfiola za doručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: