Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Turska salata sa tikvicama i orasima

Turska salata sa tikvicama i orasima

Elena TodorovaElena Todorova
Autor
6781195
Turska salata sa tikvicama i orasima1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Tikvice sa maslinovim uljem, limunom i orasima - turska salata koja spaja svežinu i delikatan ukus u jednom pravom zadoovljstvu."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 500 g, mlade
  • orasi - 50 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • beli luk - 2 čena
  • sveža mirođija - 2 supene kašike, isečena
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice dobro operemo, isečemo na krupnije komade i blanširamo u posoljenoj vodi 3-4 minuta i dinstamo na pari dok ne omekšaju, ali da ostanu sveže. Ocedimo i ostavljamo da se ohlade.

U posudi pomešamo maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, so i biber.

Dobijenim dresingom prelivamo tikvice. Posipamo mirođijom i mrvljenim orasima.

Tursku salatu od tikvica sa orasima serviramo hladnu kao salatu ili meze.

Pogledajte takođe kako da napravite tursku čoban salatu, popularnu kisir salatu ili kašik salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: