Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Svež kupus sa svinjskim kolenicama

Svež kupus sa svinjskim kolenicama

Svež kupus sa svinjskim kolenicama
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Svež kupus sa svinjskim kolenicama - klasik bogatog ukusa! Nežno meso, aromatični začini i sočna osnova od kupusa koja se topi u ustima. Udobnost doma u jednom tanjiru!"

Potrebni sastojci

  • svinjske kolenice - 5 komada
  • ulje - 6 kašika
  • praziluk - 1 struk
  • kupus - 1 srednje veličine
  • so
  • aleva paprika - 1 kašika
  • paradajz - 2 komada
  • sok od limuna - 2 kašike
  • biber
  • lovorov list - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte masnoću u šerpi i u njoj propržite svinjske kolenice. Izvadite ih iz šerpe i na njihovo mesto stavite praziluk isečen na kolutove.

Kada luk omekša, dodajte sveži kupus, koji je prethodno isečen na tanke trakice i utrljan sa solju. Dodajte pržene kolenice. Dodajte alevu papriku i biber, sok od paradajza i lovorov list.

Nalijte dve šolje vode i ostavite da se kupus kuva dok ne omekša i ostane skoro u masnoći, povremeno mešajući.

U gotovo jelo dodajte malo soka od limuna i promešajte. Sok od limuna možete zameniti limunskom kiselinom. Prilikom serviranja, po želji pospite sveže seckanim peršunom.

Pogledajte i kako da pripremite kupus sa paradajzom u rerni, ukusan posni kupus u šerpi ili ukusnu piletinu sa svežim kupusom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: