Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Marinade»Marinada sa medom za meso i povrće

Marinada sa medom za meso i povrće

Maria KostoffMaria Kostoff
Autor
12928
Marinada sa medom za meso i povrće1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Tajni ukus sočnog pečenog mesa i povrća - crvena marinada sa medom koja svako meso pretvara u gurmansko iskušenje."

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje (ili biljno ulje) - 150 ml
  • med - 3 kašike
  • aleva paprika (slatka) - 2 kašike
  • kajenska aleva paprika - 1/2 kašičice (po želji)
  • biber - 1/2 kašičice sveže mlevenog
  • soja sos - 3 kašike
  • balzamiko ili vinsko sirće - 2 kašike
  • beli luk - 4 čena
  • senf (dižon ili klasični) - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • sveža ili sušena majčina dušica - 1 kašičica
  • ruzmarin - 1/2 kašičice (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte maslinovo ulje, med, soja sos i sirće. Dodajte začine - slatku alevu i ljutu papriku, biber, so, majčinu dušicu i ruzmarin. Dobro promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Na kraju dodajte izgnječeni beli luk i senf. Sve snažno mešajte dok marinada ne postane gusta, aromatična i sjajna.

Gotovom marinadom prelijte meso ili povrće, pokrijte i ostavite da odstoji - za piletinu - 2 do 4 sata, za svinjetinu - 4 do 8 sati, za ribu ili povrće - 30 minuta do 1 sat. Čuvati u zatvorenoj tegli u frižideru do 5 dana.

Ova crvena marinada sa medom je pogodna za pileća krilca, batake, grudi, svinjska rebra, kotlete, jagnjetinu, grilovano povrće, škampe, lignje i losos.

Probajte i ovu toplu marinadu za meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: