Način pripreme
U posudi pomešajte maslinovo ulje, med, soja sos i sirće. Dodajte začine - slatku alevu i ljutu papriku, biber, so, majčinu dušicu i ruzmarin. Dobro promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Na kraju dodajte izgnječeni beli luk i senf. Sve snažno mešajte dok marinada ne postane gusta, aromatična i sjajna.
Gotovom marinadom prelijte meso ili povrće, pokrijte i ostavite da odstoji - za piletinu - 2 do 4 sata, za svinjetinu - 4 do 8 sati, za ribu ili povrće - 30 minuta do 1 sat. Čuvati u zatvorenoj tegli u frižideru do 5 dana.
Ova crvena marinada sa medom je pogodna za pileća krilca, batake, grudi, svinjska rebra, kotlete, jagnjetinu, grilovano povrće, škampe, lignje i losos.
Probajte i ovu toplu marinadu za meso.















