Način pripreme
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i propržite luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte paradajz, enčilada sos, kumin, čili, so i biber. Ostavite da se krčka 5-7 minuta da se malo zgusne.
U velikoj posudi pomešajte piletinu, kukuruz i pasulj, dodajući malo sosa da bi fil bio sočan.
U posudu za pečenje stavite tanak sloj sosa na dno. Poređajte tortilje (isecite po potrebi), rasporedite malo smese sa piletinom odozgo, pospite kačkavaljem i prelijte sa još sosa. Ponavljajte slojeve dok se sastojci ne potroše, a završite sosom i obilnim slojem rendanog čedar sira odozgo.
Pecite piletinu i tortilje u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta, dok se kačkavalj ne istopi i ne porumeni.
Ostavite da odstoji 5-10 minuta pre serviranja da se malo stegne i olakša sečenje. Pospite svežim korijanderom ili peršunom.
Pogledajte i kako da pripremite meksičku kesadilju, omiljene meksičke buritose ili tradicionalnu meksičku salsu.















