Način pripreme
Krompir oljuštite, isecite na tanke kriške i blanširajte oko 5 minuta u slanoj vodi.
Isecite pečurke i propržite ih na malo ulja dok ne porumene.
U posebnoj posudi pripremite bešamel sos tako što ćete istopiti maslac, dodati brašno i mešati 1-2 minuta. Postepeno sipajte mleko, mešajući dok se ne dobije glatki i gusti sos. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.
Poslažite polovinu krompira u posudu za pečenje, preko stavite pečurke, izmrvljeni sir i deo sosa. Dodajte drugi sloj krompira, prelijte preostalim sosom i obilno pospite rendanim kačkavaljem ili mocarelom.
Pecite zapečeno jelo od krompira sa pečurkama i sirevima u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 35-40 minuta, dok ne porumeni i ne dobije ukusnu koricu.
Za bogatiji ukus, možete dodati malo rendanog parmezana ili dimljenog sira. Dobro se slaže sa svežom salatom ili kiselim mlekom.
Pogledajte i kako da pripremite klasični gratin od krompira, ukusnu musaku od krompira ili ovaj neodoljivi krompir sa lukom i slaninom.















