Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Lisičarke u sosu od pavlake

Lisičarke u sosu od pavlake

Elena TodorovaElena Todorova
Autor
6781195
Lisičarke u sosu od pavlake1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
13 min.
Kuvanje
23 min.
Ukupno
36 min.
Porcije
4
"Lisičarke u somotskom sosu - elegantno uživanje sa neodoljivom aromom. Kremaste, bogate i nežne - savršen jesenji recept za gurmansku večeru."

Potrebni sastojci

  • lisičarke - 500 g
  • maslac - 40 g
  • ulje - 1 kašika
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 2 čena
  • kisela pavlaka - 200 ml (ili pavlaka za kuvanje 20%)
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • sveži peršun - 1 kašika
  • belo vino - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo očistite pečurke i iseckajte ih ako su veće.

Zagrejte maslac i ulje u dubokom tiganju. Dodajte sitno iseckan luk i beli luk i pržite dok ne porumene.

Dodajte pečurke i kuvajte dok ne puste sok i dok ne ispari voda. Po želji dodajte belo vino i pustite da ispari alkohol.

Sipajte pavlaku, začinite solju i biberom i ostavite da se krčka na laganoj vatri 5-7 minuta dok se sos ne zgusne. Na kraju pospite svežim peršunom.

Dinstane lisičarke sa krem sosom možete poslužiti uz pire krompir, testeninu, kuvani pirinač ili prepečeni hleb. Za bogatiji ukus, pre serviranja dodajte malo rendanog parmezana.

Pogledajte i kako da pripremite špagete sa lisičarkama, brze i ukusne lisičarke na maslacu ili omiljeni rižoto sa lisičarkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: