Način pripreme
Karfiol isecite na cvetove i blanširajte u ključaloj slanoj vodi oko 5 minuta, zatim ocedite.
U šerpi istopite maslac, dodajte brašno i pržite dok ne porumeni. Postepeno sipajte mleko, stalno mešajući, dok se ne dobije glatki sos. Začinite biberom, muskatnim oraščićem i pažljivo solju.
U sos dodajte polovinu rendanog kačkavalja i mešajte dok se ne istopi.
Karfiol poređajte u nauljeni pleh. Ravnomerno rasporedite izmrvljeni beli sir između cvetova, prelijte mlečnim sosom i pospite preostalim kačkavaljem.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta, dok površina ne postane zlatna i ukusna. Pre serviranja, gotovo zapečeno jelo od karfiola ukrasite svežim bosiljkom ili peršunom.
Pogledajte i kako da pripremite ukusan pohovani karfiol ili raskošan punjeni karfiol.















