Mekane domaće rolnice sa kačkavaljem

05/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Jedan od najčitanijih i omiljenih recepata za rolnice sa kačkavaljem u poslednje vreme. Pripremaju se za kratko vreme i neverovatno su ukusne."
Priprema35 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno55 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14 875
  • Pregledi tokom meseca158
  • Pregledi tokom desmice78
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • maslac - 50 g kravljeg
  • beli luk - 2 čena
  • šećer - 2 kašike
  • so - 2 kašičice
  • mleko - 500 ml
  • kvasac - 50 g svežeg
  • jaja - 1 komad
  • sir
  • kačkavalj
  • čubrica - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvoriti kvasac i šećer u toplom mleku. Ostaviti desetak minuta da se aktivira.

Prosejati brašno i sa gore nabrojanim sastojcima umesiti mekano i elastično testo (bez sira i kačkavalja, oni su nadev). Pokriti testo i ostaviti tridesetak minuta da nadođe.

Za to vreme narendati kačkavalj. Testo razvući oklagijom u oblik pravougaonika, poređati kačkavalj i sir, po želji i mlevenu čubricu, a može se dodati i neka kobasica.

Uviti u rolat i seći na komade. Tavu podmazati uljem. Rolnice od kaškavalja ređati poprečno. Pokriti i ostaviti da narastu još dvadesetak minuta.

Rolnice premazati žumancem razmućenim sa 2 kašike mleka, posuti svaku rendanim kačkavaljem i mlevenom čubricom po želji. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 15-20 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar