bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Pržena svinjska džigerica

Pržena svinjska džigerica

Krisi ChernikovaKrisi Chernikova
Glavni urednik
51212814
Pržena svinjska džigerica1 / 4
08/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Priprema svinjske džigerice je prava umetnost, koju možete da savladate ukoliko se striktno pridržavate našeg recepta."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Džigericu dobro oprati i očistiti od žilica. Iseći na parčiće srednje veličine. Staviti u činiju i zaliti mlekom, šećerom i limunovim sokom. Ostaviti meso u tome 1 sat.

U međuvremenu u dubokom tiganju dinstati naseckani praziluk. Kada omekša dodati džigericu oceđenu od mleka. Mešati i upržiti.

Naliti vinom i ostaviti jelo da se krčka na umerenoj vatri, dok džigerica ne bude gotova. Servirati uz pirinač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: