Zebra kolač

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
26
73
08/02/2017
"Kod zebre su najvažnije šare, a kod istoimenog kolača – ukus. A ovaj kolač definitivno se može pohvaliti veličanstvenim ukusom."
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 396
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice14
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobro promešajte i podelite smesu na dva dela.

U jedan deo stavite kakao i promešajte.

Stavite u odgovarajuću posudu papir za pečenje. Sipajte zatim jednu kašiku belog testa. Preko njega, na sredini, sipajte jednu kašiku braon smese. Ponavljajte postipak naizmenično, dok se materijal ne potroši.

Peče se na 180°C 40 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite patišpanj da se ohladi.

U kaseroli karamelizirajte šećer, pa tom karamelu dodajte vodu. Ostavite da se rastopi.

Prelijte ohlađeni patišpanj vrelim karamelizovanim sirupom.

Pospite orasima i po želji ukrasite pavlakom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar