Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Seoska bundevara

Seoska bundevara

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k242
Seoska bundevara
Fotografije: Vladka Panaiotova
1 / 8
09/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Ako želite da probate ukusnu bundevaru - morate otići na selo."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • bundeva - 800 g
  • šećer - 1 šolja
  • orah - 1/2 šolje tucanih (po ukusu)
  • maslac - 100 ml ili ulje
  • cimet - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu oljuštiti i naseći. Narendati je i, ukoliko ima mnogo vode, iscediti je. Nakon toga bundevu posuti šećerom i cimetom (po ukusu) i orasima.

Ostaviti da odstoji. Kore otvoriti, staviti od narendane bundeve i politi uljem ili maslacem.

Po dve kore uvijati u rolnu. Ređati ih u nauljen pleh. Peći dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: