bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Zapečena Jela»Neverovatna piletina sa pečurkama

Neverovatna piletina sa pečurkama

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Početnik
12129855
Neverovatna piletina sa pečurkama
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 5
10/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Izuzetno ukusan predlog - potrudili smo se da vam pokažemo kako se pravi magija korak po korak."

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 500 g (batačić)
  • pečurke - 250 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 150 ml
  • maslac - 40 g
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • šargarepa - 2 velike
  • crni luk - 2 glavice
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • limun - 1/2 limuna
  • peršun - 6 - 7 stukova
  • ruzmarin - prstohvat
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju stavite krilca i pospite ih solju, ruzmarinom, biberom, alevom paprikom kao i sa 2 supene kašike ulja, rukama lepo izmešajte i već začinjena krilca spirajte u vatrostalnu činiju (od Jenskog stakla) sa poklopcem ili u glinenu đuvečaru. Stavljamo je (sa poklopcem) u rernu i pečemo na 200-220 stepeni oko 45 minuta ili dok krilca ne dobiju hrskavu koricu.

Dok se krilca peku, u duboki tiganj (Vok) ili nelepljivu šerpu stavljamo pečurke, očišćene i krupno narezane, zajedno sa 1 supenom kašikom ulja i maslac. Dok voda iz gljiva ne ispari, šargarepu i luk očistite i narežite na ne mnogo tanke kriške, i kad voda iz pečuraka ispari, sipamo i njih u tiganj (uz često mešanje).

Velikim nožem lagano pritisnite beli luk, oljuštite ga i čim se pečurke i ostalo povrće izdinstaju, dodajemo i njega, (ali ga ne sečemo), takođe dodajte peršun sitno isećkan (deo peršuna ostavite, kako biste posuli jelo kada bude gotovo), posolite po ukusu ( ali imajte u vidu da su krilca vec slana).

Kada je povrće napola gotovo, dodajte brasno, polako promešajte da se zaprži i polako i uz neprestano mešanje dodajte vodu, a posle toga i mleko. Kad provri, isključite ringlu.

Kada krilca dobiju koricu, izvadite ih iz rerne, skinite oklopac i izvadite ih u jedan tanjir. U istu vatrostalnu činiju (nemojte je prati), sipajte povrće sa mlečnim sosom iz tiganja, u činiju raspodelite ravnomerno i odozgo poređajte krilca, vratite u rernu i pećite dok ne bude gotovo (oko 20 minuta).

Kada bude gotovo izvadite iz rerne i pre nego sto poslužite, posipite svežim peršunom, stavite kriške limuna i mali deo limuna iscedite po jelu.

NAPOMENA U zavisnosti od peći procenite koliko da pečete.Postoje slike raznih faza kuvanja, pogledajte ih. Vredi do poslednjeg zalogaja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: