Kolač sa jabukama, keksom i cimetom

13/02/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Mirisno iznenađenje za sve ljubitelje kolača."
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 048
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom desmice20
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi za pečenje otopite maslac, pa poređajte keks, tako da njime prekrijete celu površinu. Ja sam koristila posudu veličine 26 cm i jedno pakovanje keksa mi je bilo taman da se pokrije dno.

Jabuke ogulite, očistite ih od semenki, isecite na tanke kriške i ređajte ih tako da u potpunosti prekriju keks, pa posipajte cimetom.

U posebnoj činiji umutite jaja sa šećerom. Prosejte brašno i dodajte mu prašak za pecivo, pa ga zatim pomešajte sa umućenim jajima i šećerom i mešajte dobro dok ne dobijete glatku homogenu smesu. Dobijenom smesom prelijte jabuke, tako da svuda bude ravnomerno. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Kad je kolač gotov, posipajte ga šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar