Domaće gurabije

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
168
1
180
Domaće gurabije
Fotografije: Desi Marinova
1 / 4
14/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema50 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno70 min.
Porcije30
"Seoske gurabije, domaće gurabije... koliko god imena da znamo za njih, ukus je ono što nas uvek podseti na bakine slatkiše."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti jaja sa šećerom i vanilom. U smesu dodati ulje i ponovo dobro promešati.

Dodati kiselo mleko sa sodom i na kraju dodati prosejano brašno. Umesiti meko testo, i po potrebi dodati još brašna.

Ostaviti testo u frižider za 30-ak minuta, da kasnije bude lakše oblikovati lotpice veličine oraha.

Gurabije ređati u pleh preko papira za pečenje. Mazati ih umućenim žumancem i posuti šećerom. Peći na umerenoj temperaturi dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Oceni: