Turšija sa zelenim paradajzom i šargarepom

15/02/2017
"Ukusna turšija, koja će zauzeti prvo mesto na trpezi za vreme hladnih zimskih meseci"
Priprema30 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 736
  • Pregledi tokom meseca94
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 kg, zeleni
  • šargarepa - 1 kg
  • mirođija - 1 vezica
  • biber - 15 komada u zrnu
  • ZA MARINADU
  • sirće - 4 supene kašike
  • voda - 200 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • lovorov list - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci za marinadu su za jednu teglu. Paradajz i šargarepa se seku na kolutiće. Mirođiju sitno iseckajte.

Poređajte paradajz u teglu naizmenično sa mirođijom. Vodu pomešajte sa ostalim proizvodima i ostavite da provri. Nakon 5 minuta skinite sa vatre.

Procedite marinadu i prelijte paradajz. Odmah zatvorite pokopcem i okrenite naopako. Tokom 20 dana protresite tegle svaki dan.

Čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar