Čokoladna ekler torta

16/02/2017
Milica Djordjevic
odMilica DjordjevicŠef kuhinje179
"Predlažemo jedno pravo kulinarsko savršenstvo - recept za čokoladnu ekler tortu."
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 565
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite kalup 22-24 cm.

Priprema kora: Umutite jaja, postepeno im dodajte šećer. Nakon toga dodajte ulje, mleko, pomešajte i dodajte brašno sa kakaom i praškom za pecivo, uz mešanje žicom za mućenje. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu. Podelite smesu na dva dela i ispecite dve kore. Ostavite da se ohlade.

Priprema eklera i krema: Mleko, voda, maslac i so se stave na ringlu da provre. Nakon toga sipajte odjednom brašno uz energično mešanje, dok ne dobijete formu lopte. Sklonite sa ringle i ostavite nekoliko minuta da se ohladi.

U ovu smesu dodajete jedno po jedno jaje, svako od njih dobro umešati u testo.

Smesu sipajte u špric i formirajte eklere u plehu, prekrivenim papirom za pečenje. Pecite na 170 oko 25-30 minuta, ne otvarajući rernu. Kada budu gotovi, isključite rernu, otvorite malo vrata od rerne i ostavite tako desetak minuta pre nego što ih izvadite.

Ostavite da se ohlade. Napunite ih kremom.

Pripremite puding po uputstvu i ohladite ga. Dodajte u njega umućenu pavlaku, rastopljenu belu čokoladu i želatin (koji prethodno odstoji u malo hladne vode kako bi se rastopio).

Priprema čokoladnog krema. Spremite puding po uputstvu, ali sa 400 ml mleka, i ohladite ga. Dodajte mu umućenu pavlaku, otopljenu crnu čokoladu i želatin (koji prethodno odstoji u malo hladne vode kako bi se rastopio).

Pravljenje torte: U kalup sa odvojivim zidovima stavite jednu koru. Pospite sa 3-4 kašike sveže pripremljene instant kafe. Sipajte malo krema i gusto poređajte eklere (10-11 kom., zavisno od njihove veličine). Prelijte ih preostalim čokoladnim kremom.

Izravnajte dobro i preko stavite drugu koru odgore. Pritisnite i prelijte sa nekoliko kašika instant kafe.

Stavite tortu u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći. Izvadite, uklonite kalup, premažite odgore umućenom pavlakom i dekorišite po želji.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar