Pogača Ruža

Milica DjordjevicMilica Djordjevic
Šef kuhinje
179
53
69
Pogača Ruža
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
16/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno105 min.
Porcije16
"Nije važno kako ćete nazvati pogaču - važno je da je ukusna, aromatična i da se naprosto topi u ustima."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u malo tople vode sa šećerom i nakon što se aktivira dodajte ga ostalim sastojcima i zamesite testo koje treba da je srednje tvrdo.

Ostavite da narasta pola sata i podelite na 2 lopte. Razvucite jednu u pravougaonu koru, premažite maslacem i uvijte u rolat.

Ponovite sa drugom loptom testa. Isecite na trouglove i poređajte u podmazan pleh precnika 26 cm.

Oblikujte od krajeva ružu u centru pogače. Umutite žumanac sa malo mleka i ulja i premažite pogaču. Pospite susamom i makom i ispecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: