Pogača Ružica

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2374k253
Pogača Ružica
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 5
16/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
16
"Nije važno kako ćete nazvati pogaču - važno je da je ukusna, aromatična i da se naprosto topi u ustima."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 220 ml
  • jaja - 2 kom.
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kkašičica
  • kvasac - 1/2 kockice svežeg
  • brašno - koliko je potrebno za srednje tvrdo testo
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u malo tople vode sa šećerom i nakon što se aktivira dodajte ga ostalim sastojcima i zamesite testo koje treba da je srednje tvrdo.

Ostavite da narasta pola sata i podelite na 2 lopte. Razvucite jednu u pravougaonu koru, premažite maslacem i uvijte u rolat.

Ponovite sa drugom loptom testa. Isecite na trouglove i poređajte u podmazan pleh precnika 26 cm.

Oblikujte od krajeva ružu u centru pogače. Umutite žumanac sa malo mleka i ulja i premažite pogaču. Pospite susamom i makom i ispecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni.

Pogača Ružica je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: