Grčka baklava sa filom

16/02/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Ko će poreći da su grčki recepti za baklave jedni od najboljih?"
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 891
  • Pregledi tokom meseca154
  • Pregledi tokom desmice28
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Podelite kore na dva dela. Umutite jaja i šećer, tako da dobijete izdašan krem. Dodajte brašno i prašak sa pecivo, pa promešajte. Na kraju dodajte krupno mlevene orahe i promešajte špatulom.

U odgovarajuću tepsiju poređajte prvu polovinu kora. Svaku koru premažite maslacem, koji ste prethodno rastopili. Sipajte fil, pa zatim poređajte i drugu polovinu kora, koje ste takođe premazali rastopljenim maslacem. Oštrim nožem pažljivo isecite baklavu.

U dublji tiganj zagrejte ulje, pa njime prelijte baklavu i stavite da se peče 35 – 40 minuta na 180 stepeni. Ostavite je najmanje 4 sata da se hladi i ponovo je isecite. Spremite sirup od vode i šećera.

Kuvajte ga nekih 5–6 minuta, dodajte vanilin šećer, pa prelijte baklavu i služite je kad se dobro ohladi.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti