Svinjsko meso sa pečurkama na makedonski način

16/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Otvorite bocu crvenog vina i pozovite prijatelje, jer ovo jedinstveno ukusno jelo treba podeliti."
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano373
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g
  • crni luk - 1 glavica
  • pečurke - 250 g marinirane
  • paprika - 5 - 6 komada, crvene
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • kukuruz - 100 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite meso na zalogaje. Upržite ga do zlatne boje. Dodajte nasečeni luk i nastavite da ga pirjate. Dodajte začine i dolijte oko 1, 5 šolje vode.

Poklopite posudu i ostavite da se kuva dok meso ne omekša. Dodajte nasečene pečurke i paprike. Nakon desetak minuta dodajte kukuruz i ostavite da se kuva još 10 minuta.

Na kraju dodajte pavlaku za kuvanje, dobro promešajte i skinite sa vatre. Po želji možete dodati nasečeni peršun.

Adaptirano od Bon Apeti – u recept se dodaje šargarepa i kisela pavlaka. Ukoliko nemate šargarepu možete staviti kukuruz i pavlaku za kuvanje zameniti sa kiselom pavlakom.

Izuzetno ukusno jelo. Preporučujemo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti