Mekana penjurlija sa sirom

16/02/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Doručkujte vazdušastu piticu sa sirom i napunite baterije dobrog raspoloženja zasa ceo dan."
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 142
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom desmice35
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 500 ml, mlaka
  • jaja - 2 komada
  • so
  • kvasac - kocka, svež
  • brašno - 1 kg
  • sir - 400 g
  • maslac - 200 g
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite meko testo od namirnica bez sira i masnoće. Podelite ga na 9 loptica i ostavite da odmori 15 minuta.

Ugrejte ulje, ali da ne bude vruće. U ulje potopite prvu lopticu i onda rukama formirajte što tanju koru. Poprskajte je uljem i sa 2 prstohvata brašna i sirom.

Drugu i treću lopticu obradite na isti način i stavite preko prve. Umotajte 3 kore u rolat i formirajte u oblik puža. Stavite u namašćenu tepsiju.

Sa ostalim lopticama ponovite postupak i dobićete 3 rolata sa po 3 kore. Ostavite ih da nadođu oko 30-40 minuta, zatim ih premažite žumancem i pecite 40 minuta na 250 stepeni.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar