Posni kolači sa belim vinom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
299
18/02/2017
"Praznik ne može da prođe bez posnih kolača, a najlepši su oni sa belim vinom."
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije50
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano7 038
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte vino i sodu bikarbonu, pa im dodajte vodu i ulje. Prosejte brašno, pa ga postepeno dodajte u činiju sa vinom i ostalim sastojcima.

Dobro mešajte, sve dok testo ne prestane da se lepi za posudu. Zatim ga izvadite na radnu površinu i mesite još malo. Zavijte testo u foliju i ostavite ga da odstoji 15 minuta.

Kad prođe određeno vreme, od testa napravite loptice, tako da u sredinu svake loptice stavite komadić ratlukа.

Kolače poređajte u tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite ih oko 15 - 20 minuta na 180 stepeni.

Kad kolače izvadite iz rerne, posipajte ih šećerom u prahu. Možete čuvati u zatvorenoj kutiji nedelju dana.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar