bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Grčka musaka sa patlidžanom

Grčka musaka sa patlidžanom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k1922k233
Grčka musaka sa patlidžanom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 5
20/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Ova grčka musaka sa patlidžanom je ukusna, lepa, mirisna i neodoljiva!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kom.
  • krompir - 500 g
  • paradajz - 3 - 4 kom.
  • mladi luk - 1 struk svežeg mladog luka
  • mirođija
  • peršun
  • mleveno meso - 500 g
  • za preliv
  • sveže mleko - 250 ml
  • pavlaka - 250 ml pavlake za kuvanje
  • jaja - 3 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

U posoljenu vodu skuvati oljušten krompir (da ne budu prekuvani). Ohladiti ih i naseći na kolutiće. Paradajz i patlidžan narezati na kolutove.

Patlidžan zapeći kratko na gril tiganju. U tiganju upržiti luk i beli luk da omekšaju. Dodati mleveno meso i nakon 3-4 minuta skloniti sa vatre.

Posuti naseckanim peršunom i mirođijom. U pleh namazan maslacem ređati musaku na sledeći način: paradajz (krugovi nasečeni na pola), krompir, mleveno meso i patlidžan, i tako dok ne utrošite sastojke.

Odozgo malo posoliti. U posudu umutiti jaja, dodati pavlaku i mleko. Dobro promešati pa preliti musaku. Jelo peći na 250 stepeni 30 - 35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: