bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Božić u šerpi

Božić u šerpi

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
276
11
381
Božić u šerpi
Fotografije: Dobrinka Petkova
22/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema35 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno275 min.
Porcije6
"Ponekad ceo svet može stati u jedan dlan, a ponekad ceo praznik u jednu šerpu."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite sarme. U tiganju propržite luk na malo ulja. Dodajte pileću džigericu iseckanu na komadiće, pa kad promeni boju, dodajte pirinač i začine. Dobro promešajte i dodajte sitno iseckane pečurke. Sipajte 1 šolju vode i ostavite da se skuva.

Pileći file isecite na tanke šnicle. Uzmite list kupusa, pa preko stavite file, a na file nadev. Zavijte sarmu, pa isti postupak ponovite i sa ostalim listovima i nadevom.

U nauljani Slow Cooker poređajte začinjene šnicle.

Preko njih poređajte sarme.

Začinite batake po želji, pa ih poređajte između sarmi.

Stavite i kobasice podeljene na pola.

Od mlevenog mesa, luka i začina napravite male ćufte, pa ih ispržite i stavite sa ostalim mesom.

Sipajte 1 nepunu čašu vode ili sok od kupusa, prelijte sve sa malo ulja i stavite poklopac.

Uključite Slow Cooker na dvojku i ostavite jelo da se kuva 4 sata. Po želji, možete skinuti poklopac, da sklonite sud sa grejača ili da dopečete jelo u rerni još 10 minuta.

Sve namirinice su proizvoljne, zavisi od toga za koliko ljudi spremate.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: