bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete Karbonara

Špagete Karbonara

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
20816627
Špagete Karbonara
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 17VIDEO
22/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Klasičan recept italijanske kuhinje, koji obavezno treba isprobati. I ne interesuje nas ako ste na dijeti."

Potrebni sastojci

  • špagete - 300 g
  • luk - 1 glavica, manja
  • slanina - 150 g, na kockice
  • ulje - 1 kašika ili masliinovo
  • jaja - 2 žumanca
  • pavlaka - 100 ml, za kuvanje
  • parmezan - 50 g
  • so
  • biber
  • bosiljak - suv, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Špagete skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Neka budu al dente i nemojte ih prekuvati. Kad se skuvaju, ocedite ih.

U teflonskom tiganju sa debljim dnom zagrejte ulje i propržite sitno iseckan luk. Dodajte slaninu i pržite dok ne porumeni.

Postepeno sipajte pavlaku, smanjite temperaturu, kako sos ne bi provreo. Mešajući sve vreme, prvo dodajte dva žumanca i promešajte, pa onda dodajte 50 - 60 ml vode u kojoj su se kuvale špagete.

Posipajte parmezanom, biberom i posolite po želji. Kad se sos malo zgusne, isključite ringlu i dodajte skuvane i oceđene špagete.

Dobro promešajte i rasporedite u tanjire. Posipajte malo bosiljka preko i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: