bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladna Torta»Čokoladni Saher desert u čaši

Čokoladni Saher desert u čaši

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
32
78
Čokoladni Saher desert u čaši
Fotografije: Dobrinka Petkova
23/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
"Svaki Saher u svoju čašu! Tako se nećete ljutiti što su baš Vama isekli najmanje parče."

Potrebni sastojci

  • za kore
  • crna čokolada - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 50 g
  • brašno - 50 g
  • maslac - 75 g
  • prašak za pecivo - ¼ kašičice
  • za filovanje
  • slatko od kajsija - 1 teglica
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - 100 g
  • vanila - 1 kesica
  • za glazuru
  • crna čokolada - 100 g
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • maslac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite izlomljenu čokoladu i istopite ga na pari. Ostavite da se ohladi. U čokoladu dodajte žumanca i dobro umutite.

Posebno umutite belanca. Dodajte šećer i nastavite sa mućenjem. Umućena belanca i brašno sa praškom za pecivo naizmenično i veoma pažljivo dodajte čokoladnoj smesi i mešajte neprestano špatulom. Prebacite smesu u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Od kore isecite 12 krugova. U posudi umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom. U šerpici ugrejte slatku pavlaku i u nju dodajte čokoladu i maslac. Mešajte dok se sve ne otopi i sjedini. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Sklapanje deserta. U odgovarajuće čaše postavite jedan krug kore. Prelijte ga alkoholnim pićem koje ste razredili vodom (konjak, rum, liker).

Stavite jedan sloj slatka i pokrijte još jednim krugom od kore. Ponovo prelijte alkoholom i delom od umućene pavlake. Dobro poravnajte i prelijte glazurom.

Na isti način napravite i ostale deserte. Ostavite ih u frižider da se ohlade.

Ukrasite po Vašem ukusu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: