Šakšuka - Jaja na arapski način

24/02/2017
Milica Djordjevic
odMilica DjordjevicŠef kuhinje179
"Po našem mišljenju dva velika arapska otkrića zaslužuju Nobelovu nagradu - arapski brojevi i šakšuka "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
  • Ukupno pregledano24 939
  • Pregledi tokom meseca227
  • Pregledi tokom desmice227
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom ulju ispržiti iseckan luk, paprike, očišćene od semenki, čenove belog luka.

Dodati sitno iseckan ili izrendan paradajz. Dodati od začina so, šećer, biber i kim.

Ostaviti da vri na tihoj vatri, uz neprekidno mešanje. Čim se zgusne, razbiti jaja.

Kašikom možete oblikovati nešto poput gnezda. Ostaviti da se kuva dok bude gotovo.

Poslužiti sa sitno seckanim peršunom. Brzo i ukusno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar