bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem od Jaja»Poslastičarski krem od jaja

Poslastičarski krem od jaja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Poslastičarski krem od jaja1 / 5VIDEO
02/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
"Predlažemo vam jedan univerzalan domaći krem za vaše torte, eklere, krofne, uštipke. Lak i lagan, ovaj krem je uvek aktuelan"

Potrebni sastojci

  • mleko - 1 l
  • brašno - 100 gr
  • šećer - 300 gr
  • jaja - 4 žumanca
  • vanila - 1 štapić
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite žumanca sa šećerom dok ne pobeli. Dodajte brašno i pomovo umutite. Dolijte pola šolje svežeg mleka i ponovo dobro umutite.

Stavite ostatak svežeg mleka da se zagreje u šerpi oko pet minuta. Dodajte štapić vanile. Sipajte smešu sa jajima dok neprekidno mešate u toplom, ali ne vrelom vleku i mešajte sa žicom.

Mešajte praveći pokrete u obliku osmice dok se ne zgusne. Malo nakon što poslastičarski krem provri, trebalo bi da je gotov. Koristite ga za različite poslastice - za punjenje krofni, za torte itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: