Supa sa lopticama od mesa za poznavaoce

Sonja StanulovSonja StanulovGlavni urednik250102
10/03/2017
"Supa sa mesnim lopticama nije obična supa, već stanje duha, kako bi rekli kulinarski kritičari"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 124
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

U šerpi zagrejte masnoću i izdinstajte luk na srednjoj temperaturi. Dodajte najpre iseckanu šargarepu, a zatim i iseckanu papriku. Dinstajte u poklopljenoj šerpi, dok svi sastojci ne omekšaju. Posle toga dodajte sitno naseckani krompir. Stavite i iseckane grančice celera. Promešajte i sipajte oko 2 litra vode. Ostavite smesu da provri, a za to vreme napravite kuglice od mesa.

U meso dodajte začine i polovinu peršuna i umesite ga. Ostavite na hladnom da se malo stegne. Kada supa provri, napravite loptice i spuštajte ih jednu po jednu. Kada isplivaju na površinu, loptice su skuvane. Tada dodajte fidu. Začinite po ukusu i ostavite da se kuva na tihoj vatri još petnaestak minuta.

U međuvremenu pripremite mlečnu zapršku. Umutite jaja sa kiselim mlekom. Zahvatite kutlačom malo supe, i čim se malo ohladi, dodajte u jaja u tankom mlazu, energično mešajući.

Posle toga na kratko sklonite šerpu sa vatre, dodajte mlečnu zapršku, uz neprestano mešanje. Vratite na ringlu i ponovo promešajte. Služite sa iseckanim peršunom i limunom.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar