Klasična začinjena supa sa kuglicama od mesa

12/03/2017
Sonja Stanulov
odSonja StanulovGlavni urednik25089
"Znate šta kaže Vini Pu za ovu supu - što više kuglica, toliko bolje "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 440
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Mleveno meso stavite u činiju. Dodajte belance, prstohvat soli, prstohvat bibera, 1 kašiku pirinča i pola glavice luka, sitno iseckanog.

Umesite, napravite male loptice i uvaljajte ih u brašno. Stavite šerpu sa 2 litra vode da provri, posolite i spuštajte loptice jednu za drugom.

Kada provri, dodajte preostali sitno iseckani luk, jednu šargarepu isečenu na sitne kockice i preostali pirinač. Kada provri, smanjte vatru i kuvajte još 30 minuta.

Umutite kiselo mleko sa žumancima i brašnom. Kada je supa gotova, narendajte drugu šargarepu i propržite je u malo ulja 4 minuta. Zahvatite kutlačom vrelu supu i dodajte je u mlečnu zapršku, neprestano mešajući.

Kada dodate 4 kutlače, napravite to isto obrnutim redosledom. Čim supa provri, ponovo je sklonite sa vatre i dodajte proprženu šargarepu sa uljem i biber.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti