Hrskavi pileći zalogaji

13/03/2017
"Hrskavi fileti piletine, koji se tope u ustima. Podelite obavezno uz čašu vina i dobro društvo"
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 325
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći file - 600 g
  • jaja - 3 komada
  • prezla - 100 g i fino samleven kornfleks
  • biber
  • kumin - po ukusu
  • pivo - 50 ml
  • začin za piletinu - po ukusu
  • mast - za prženje
  • lumun - neloliko kolutića
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu sečemo na kockice. Prelivamo pivom, dodajemo začine po ukusu.

Umutimo jaja i svaku kockicu piletine potapamo u jaja i uvaljamo lepo u smesu prezli i kornfleksa. Nakon toga ponovo potapamo u jaja i pržimo u ugrejanom ulju.

Serviramo sa kolutićima limuna.

Zalogajčiće možemo servirati sa sosom od belog luka, soja sosom ili tartar sosom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar