Žilijen piletina sa pečurkama i pavlakom

14/03/2017
"Ručak za ljubitelje ukusnih gozbi sa pilećim mesom "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 841
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Sve sastojke bez pečuraka sečete na žilijen. U dubokom tiganju Vok rastopite maslac. Dinstajte pileći file začinjen solju i karijem.

Nakon toga dodajte papriku, pečurke iseckane na tanke kriške i pržite tri minuta.

U njih dodajte krastavce i pržite još minut.

U drugi tiganj stavite maslinovo ulje i dodajte topljeni sir i pavlaku, razredite sa malo tople vode, dodajte začine i mešajte pazljivo oko pet minuta.

Nakon toga dodajte smesu u duboki tiganj sa piletinom, promešajte dok se ne pomešaju svi sastojci.

Sipajte u staklenu činiju sa poklopcem i stavite u rernu na oko 15 minuta.

Servirajte toplo, posuto peršunom i uz čašu belog vina. Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar