Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dinstano pile»Žilijen piletina sa pečurkama i pavlakom

Žilijen piletina sa pečurkama i pavlakom

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Šegrt
279166
Žilijen piletina sa pečurkama i pavlakom
Fotografije: Emilia Krumova
1 / 9sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ručak za ljubitelje ukusnih gozbi sa pilećim mesom"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 2 komada
  • pečurke - 200 g
  • topljeni sir - 100 g
  • kiseli kratavac - 6 komada
  • maslac - 50 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • paprike - 1 komad, crvena
  • biber - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke bez pečuraka sečete na žilijen. U dubokom tiganju Vok rastopite maslac. Dinstajte pileći file začinjen solju i karijem.

Nakon toga dodajte papriku, pečurke iseckane na tanke kriške i pržite tri minuta.

U njih dodajte krastavce i pržite još minut.

U drugi tiganj stavite maslinovo ulje i dodajte topljeni sir i pavlaku, razredite sa malo tople vode, dodajte začine i mešajte pazljivo oko pet minuta.

Nakon toga dodajte smesu u duboki tiganj sa piletinom, promešajte dok se ne pomešaju svi sastojci.

Sipajte u staklenu činiju sa poklopcem i stavite u rernu na oko 15 minuta.

Servirajte toplo, posuto peršunom i uz čašu belog vina. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: