Domaća Garaš torta

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
1
1
15/03/2017
"Da znate još od sad - ukoliko pripremite ovu neverovatno ukusnu domaću Garaš tortu, obavezno morate i nas da pozovete "
Priprema25 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno105 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 493
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 kom.
  • šećer u prahu - 2 šolje
  • kakao - 50 g
  • maslac - 200 g kravljeg
  • orasi - 300 g mlevenih
  • vanila - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca iz jaja staviti u posudu. Dodati šećer, kakao i mek omekšali maslac, pa mešati dok se ne dobije gust krem, od koga se odvaja 1/3 za glazuru torte.

U krem staviti orahe, vanilu i belanca umućena u sneg. Smesu pažljivo mešati drvenom kašikom dok se smesa homogenizuje, da belanca ne bi pala.

Sipati u okrugli peh namazan maslacem i pokriven papirom za pečenje, pa peći oko 1 i 20 minuta na niskoj temperaturi ( do 120 stepeni).

Dok je kora još topla, namazati je odvojenim kremom (po želji ukrasiti orasima). Tortu ostaviti u frižider 6 sati da se stegne i nakon toga servirati.

Ovaj recept je vrlo ukusan, prijatan i lak. Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar