bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Jagnjeća plećka na mesarski način

Jagnjeća plećka na mesarski način

Jagnjeća plećka na mesarski način
20/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
"Ko zna najbolje recepte za jagnjetinu, ako ne mesar! Pozivam vas da iskoristite tajnu, koju je podelio sa nama i da je sačuvate samo za vas, a jedenje podelite sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • jagnje - 1/4 prednjeg dela sa iznutricama
  • maslac - 100 g
  • sveži luk - 1 veza
  • peršun - 1/2 veze
  • nana - 1/2 veze
  • aleva paprika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Iznutrice se operu i iseku na male parčiće. U njih se dodaje sitno iseckan peršun, nana i aleva paprika.

Posipa se solju i biberom i promeša. Sa ovom smesom se puni plećka između rebara i mesa. Ušiva se i meso se posipa biberom i solju.

Preliva se rastopljenim maslacem i peče u ugrejanoj rerni. Ako je potrebno, doliva se voda.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: