Krem supa od bundeve

DaniDani
Početnik
18626
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Željno isčekujemo kraj leta, da ga proslavimo sa ovom nežnom i bogatom krem supom od bundeve"

Potrebni sastojci

  • budneva - 1 kg očišćena
  • praziluk - 1 struk
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 koad
  • celer - 1 tanak kolut od glavice
  • đumbir - 1 parče/ 2 prstić
  • pavlaka - 100 ml
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • so
  • korijander - mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci se seku na kockice i stavljaju da se kuvaju u prethodno zagrejanu vodu (oko 2 l) da 1 kašičicom soli. Na kraju se dodaje maslinovo ulje.

Paira se, dodaje se pavlaka, može i tečna, a i kisela. Nakraju se začinjava mlevenim korijanderom. Po ukusu, ako je potrebno može se dodati još malo soli.

Nije toliko tradicionalno za nas, ali je rezultat odličan. Ova krem supa odsad obavezno mora biti prisutna na našoj trpezi u sezoni bundeva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: