bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Lagan japanski čizkejk

Lagan japanski čizkejk

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Lagan japanski čizkejk
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
23/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema45 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno115 min.
Porcije8
"Ukusne ideje iz japanske kuhinje - probajte ovaj veličanstven kolač i ne zaboravite da se pohvalite ukusnim rezultatom"

Potrebni sastojci

  • žumance - 8 komada
  • belance - 13 komada
  • krem sir - 100 g, neslan
  • mleko - 130 ml
  • maslac - 100 g
  • brašno - 60 g
  • skrob - 60 g
  • šećer - 130 g
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna se zagreje na 160 stepeni.

Mleko maslac i sir se ugreju zajedno na ringli na srednjoj temperaturi, nakon čega se umute žicom i ostave da se ohlade. Dodaju se žumanci i dobro se promeša.

Brašno i skrob se proseju i dodaju.

Belanca se umute u sneg u odvojenoj posudi nakon čega se dodaje šećer i smesa se muti još malo.

Smesa od belanaca se doda u četrvrtinama u žumanca, uz veoma pažljivo mešanje.

Namastite okrugli kalup za pečenje prečnika 20 cm i prekrijte dno i zidove papirom za pečenje. Sipajte smesu unutra i pecite na vodenoj pari oko pola sata na 160 stepni i posle otprilike 55 min na 135 stepeni dok kolač ne udvostruči visinu.

Ostavite kolač da se potpuno ohladi u rerni, ili će da splasne.

Pospe se šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: