Teleći file u rerni sa pečurkama i šargarepom

24/03/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Naša prijateljica nam pokazuje koliko je lako spremiti mekano i aromatično teleće meso, i nećete pogrešiti ako je poslušate "
Priprema6 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno66 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 489
  • Pregledi tokom meseca52
  • Pregledi tokom desmice16
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Marinadu napraviti od vina, maslinovog ulja i 1 kašike meda. Teleće meso posoliti i politi marinadom. Dodati majčinu dušicu. Ostaviti meso u marinadi 5-6 sati.

Šargarepu očistiti i seći na štapiće. Ugrejati malo maslinovog ulja, dodati 1 kašiku meda i staviti šargarepu da se blago karamelizuje. Dodati očišćene i naseckane pečurke i prokuvati.

U duboku posudu sa poklopcem staviti marinirano meso. Pečurke i šargarepe poređati sa strane. Namazati maslacem, preliti ostalom marinadom, staviti poklopac i uključiti rernu. Peći oko 40 minuta nakon što se rerna zagreje.

Skinuti poklopac, preliti sa 1-2 kašike belog vina i peći do zlatne boje. Gotovo jelo pobiberiti mlevenim biberom. Servirati toplo.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar