bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Klasične Bavarske palačinke

Klasične Bavarske palačinke

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
489
375
Klasične Bavarske palačinke
Fotografije: Emilia Krumova
1 / 3
26/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije15
"Kada je reč o palačinkama, spremni smo na sve, samo da probamo makar još jednu, a od ovog recepta možete pripremiti čak 15"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • mleko - 200 ml
  • voda - 200 ml
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 5 kašika
  • šećer - 3 kašike
  • so - 2 prstohvata
  • soda bikarbona - na vrh kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U većoj posudi umutite jaja silikonskom mutilicom, dodajte šećer i so.

Nakon toga dodajte 100 ml mleka, 100 ml vode i 100 g brašna, umutite dok se sve ne sjedini i ponovo dodajte preostalih 100 ml mleka, 100 ml vode i 100 g brašna.

Neprestano mutite i dodajte ulje.

Kada je smesa gotova, ostavite je u frižider oko pola sata.

Ugrejte teflonski tiganj premazan uljem na srednju temperaturu i kutlačom razlijte smesu po celoj površini. Kada se palačinka odlepi od dna, drvenom špatulom je okrenite na drugu stranu.

Na isti način pripremite sve palačinke - masa je dovoljna za otprilike 15.

Nadev je od tečne čokolade, a možete da stavite i slatko, sir ili bilo šta po vašoj želji.

U Bavarskoj ih jedu sa tečnom čokoladom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: